Peos Stipendium 2023 tilldelas Vìctor Manuel Infante

Positiva Gruppen Syd tilldelar 2023 års Peo Stipendium, en utmärkelse till minne av Per- Olof Persson och hans arbete med hiv, till Vìctor Manuel Infante.

‘’Vìctor har med sitt engagemang och öppenhet i relation till sin status medverkat till att minska stigmat kring hiv. Hans kurage har stärkt andra som lever med hiv och Victor bidrar genom att vara en positiv förebild. Sammantaget har Victor verkat i sann Peo-anda och tilldelas därmed årets utmärkelse.’’ säger Set Rooke, ordförande i Positiva Gruppen Syd.

Vìctor har varit öppen med sin diagnos från början. Strax efter att han har blivit diagnostiserad började han att göra insatser för att förbättra livet för de som lever med hiv. Han initierade stöd för de som lever med hiv och gick ut i media på Kuba. Nyligen har han blivit intervjuad om sin hiv-resa. Artikeln finns att läsa på Positiva Gruppen Syds webbsida: 

Utdelningen genomfördes i samband med World Aids Day i Positiva Gruppen Syds lokaler och sammanföll med en kväll med mingel, quiz och mat.

Vad är Peos Stipendium? – Per-Olof ”Peo” Persson var 1989-1993 ordförande i Positiva Gruppen Syd och en pionjär i att uppmärksamma hiv och aids såväl i södra Sverige som nationellt, bland annat som vice ordförande i RFHP (Riksförbundet för hiv-positiva, nuvarande Hiv-Sverige) under 1991-1993. Peo dog 1995 och sedan 1996 delas ett minnesstipendium ut i hans namn. Läs mer om Peo och stipendiet här: https://www.pgsyd.se/peos-stipendium/ 

Porträttbilder till artikeln från: Privat foto