Skip to content

Träffas & Möts

Prata med någon eller flera som förstår och som också lever med hiv. Dela erfarenheter och lär – för ett bättre liv med hiv

Av personer med hiv - för personer med hiv

Vi förstår dig, på riktigt. Genom aktiviteter, träffar och möten stöttar vi varandra och kan utbyta erfarenheter som hjälper oss att leva ett bättre liv med hiv. Från möten i grupp, en fika på stan eller en online kompis, vårt nätverk samlar personer som lever med hiv och möjliggör kontakt mellan människor. Vi träffas regelbundet i Malmö men arrangerar ibland också träffar i Blekinge, Småland och Halland. Vill du veta mer om när vi har inplanerade möten, träffar och aktiviteter? Kolla in vår kalender

Ny med hiv

Vi anordnar träffar för dig som nyligen blivit diagnostiserad eller inte träffat någon annan med hiv. Träffarna är informella och vi ses oftast över en fika eller bit mat i Malmö.

Gruppaktiviteter

Middagar, träning & hälsa, utflykter och annat för dig som lever eller berörs av hiv i södra Sverige.

Online

Gå med i vårt forum för personer som lever med hiv och få tips, råd, vänner och andra att prata med – tillgängligt oavsett när och vart du befinner dig.

Personligt möte

Prata med någon som förstår – träffa en peer över en fika, promenad på stand eller i vår lokal

Drop-in

Kom förbi och säg hej helt förutsättningslöst, vi har regelbundet drop-in öppet och bjuder på kaffe, något gott tilltugg och trevligt sällskap. Se kalender för aktuell tid & dag!

Vanliga frågor

Jag är lite orolig att andra ska få veta min status om jag besöker er?

Vi varken dokumenterar eller delar information om vem eller vilka som är i kontakt med oss. Du kan lugnt både kontakta och besöka oss utan att känna dig utpekad.

Varför ska jag träffa någon annan med hiv?

Många upplever att det är skönt att kunna prata och dela med sig till någon som är i samma situation. Eftersom att hiv fortfarande omgärdas av stigma kan det vara svårt att prata med andra och vara öppen, och personer som inte lever med hiv kanske inte riktigt förstår och kan sätta sig in i en situation så som någon som lever med hiv kan.

Vart brukar ni träffas?

Vi har vår föreningslokal på Jörgen Ankersgatan 12 i Malmö och har utrymme för att i lugn och ro sitta ner och umgås. Det är här vi alltsomoftast ses.

Jag bor inte i Malmö, kan jag vara med ändå?

Absolut! Vi har även möjlighet att bekosta resa för dig som behöver åka en bit för att komma till oss. Kontakta oss så löser vi den biten.

Vilka språk talar ni?

Vi pratar engelska, svenska och thai. På våra gruppaktiviteter anpassar vi oss efter vem eller vilka som kommer. Oftast blir det en blandning av svenska och engelska. Vi har möjlighet att boka tolk.

Har ni olika grupper för olika personer?

Nej, den gemensamma nämnaren är hiv. Lever du med hiv är du välkommen till oss oavsett vad eller hur du identifierar dig.

Få koll på när nästa träff äger rum?

Kolla in vår kalender där vi listar alla tillfällen. Vill du träffas individuellt eller gå med i vår online-grupp på Facebook, kontakta oss!