Träffa vår nya styrelse: Förändringens katalysatorer! ✨

På bilden från vänster: Suzana, Kim, Baha (Marcus på dator), Micke och Carlos

Den 22 februari omfamnade vår gemenskap en förändringsprocess genom att välkomna en dynamisk ny styrelse under vårt senaste årsmöte. Detta markerar ett avgörande kapitel i vår historia och står för tillväxt, nya perspektiv och förnyat engagemang. Följ med oss i denna artikel när vi presenterar de personer som styr vår organisations framtid. Upptäck deras bakgrund, passioner och visioner som kommer forma vår gemenskaps riktning. 

Micke (Ordförande): 

Jag har mina rötter uppåt landet, men är tillbaka i Skåne för andra gången. Jobbar annars med textil, färg och form. Jag fyller gärna mitt lediga liv med kultur i alla dess former, det är stor inspirationskälla. Sen tycker jag att det är väldigt roligt att PG Syd har en så blandad sammansättning av medlemmar: män och kvinnor, hetero och gays och allt däremellan. Vi är också blandade vad gäller ursprungsland och språk. Mångfald!

Kim (Vice ordförande)

 Hej! 

Kim är namnet. 39 år och blir 40 i sommar. Är tillbaka i Postivia Gruppen Syds styrelse. Senast var 2014-2016. Sen jag slutade 2016 har jag genomgått många parallella processer. Blev annat namnbyte från Mia-Jonas till Kim, är numera stolt transkvinna. Bor i fina Helsingborg och är socialentreprenör. För mer information plunteman på sociala medier och www.plunteman.se! 

Marcus (Kassör): 

 Hej! Jag är Marcus, ursprungligen från Stockholm men numera bosatt i Malmö tillsammans med min sambo Irma. Jag läser ekonomi vid Lunds Universitet, men för tillfället är jag på en utbytestermin på Bocconi Universitet i Milano där jag fördjupar mig i Corporate Finance. Utöver mina studier arbetar jag även extra på ekonomiavdelningen hos Euro Finans i Lund.Tidigare har jag haft erfarenhet från IT-branschen och har även jobbat som bartender. Sedan 2022 har jag varit medlem i PG Syd och jag hade äran att sitta med i styrelsen under förra året. På fritiden njuter jag av att träna och följa spänningen inom Formel 1, samt att åka motorcykel. Det är några av mina stora intressen vid sidan av studierna och arbetet. Ser fram emot att lära känna nya människor och utvecklas både personligt och professionellt under min tid här. 

Alaa: (Ledamot)

Hej, Jag flyttade till Sverige, specifikt Malmö, år 2019. År 2020 upptäckte jag Positiva Gruppen, en organisation som har blivit som en andra familj för mig. Genom att bli medlem år 2020 befann jag mig omgiven av människor som verkligen bryr sig om mig och förstår mig. År 2021 hade jag äran att tjänstgöra som styrelsemedlem fram till detta år, 2024. Jag är tacksam för den tillväxt och den uppfyllelse jag upplevt med PG Syd genom olika aktiviteter och projekt. Här är till att hoppas på ännu ett fantastiskt år framåt! 

Suzana (Ledamot):

Hej mitt namn är Suzana och jag bor i Malmö med min sambo och våra 2 golden. Jag jobbar som undersköterska på ett boende i Malmö stad. På min fritid umgås jag med familj och vänner. Spenderar mycket tid i vår sommarstuga och älskar att resa. Jag har levt med hiv i 22 år och senaste tiden har jag engagerat mig i PG Syd samt sitter mitt andra år i styrelsen.

Suppleanter Baha (vänster) och Carlos (höger)

Baha (Suppleant):

När jag kom till Sverige 2021 bar jag på smärta av många anledningar, inklusive att asylprocessen utmattade min själ och kropp under de två och ett halvt åren jag tillbringade i Egypten. Vid mitt första möte med läkaren hänvisades jag till Positiva Gruppen Syd och när jag kom till organisationen och lärde känna dem som ansvarade för den, kände jag mig som någon som har hittat ett hem efter en förlust.

Carlos (Suppleant):

Jag flyttade från Spanien till Sverige 2018. Jag har erfarenhet av att ha deltagit och arbetat för LGBTQ+-grupper i både USA och Spanien. I Malmö var jag mycket glad att hitta en förening som PG Syd där jag kunde dela och lära mig från andra som är hiv-positiva, precis som jag. Nu, 2024, med en ny styrelse och utmärkta och engagerade medarbetare, tror jag att framtiden för PG Syd kommer att vara mycket bra och positiv med nya projekt på gång för att fortsätta hjälpa alla våra kära medlemmar.

 

                                     Valberedningen Hasse (vänster) och Sergio (höger)

Hasse (Valberedning): 

Jag heter Hasse, är 36 år och bor på Möllevången i Malmö. Jag jobbar som forskare i genusvetenskap, pluggar psykodynamisk psykoterapi och har levt med hiv i drygt tio år.

Sergio (Valberedning):

Hej, Sergio heter jag och jag har jobbat de senaste 7 åren som projektledare och finansiell kontroll inom den ideella sektorn, både i och utanför Sverige. Jag har bott i Malmö i knappt 3 år och staden känns redan som hemma. På fritiden älskar jag att kallbada, resa, hänga med vänner och lära mig om nya saker