Missade du World Aids Day goes World Aids Week? Här kommer en sammanfattning!

Årets World Aids Day blev World Aids Week, en vecka med kampanjer och arrangemang i syfte att synliggöra hiv. Vi var fysiskt på flera platser i Skåne och drev även kampanj online.

Här kommer en summering av våra aktiviteter.

Kristianstad

Skyltfönstret på Stadsmissionens Second Hand utmed gågatan Östra Boulevarden var skyltat med vår #Ingenrisk kampanj från den 23/11 till och med den 3/12. Under tiden fanns även material i form av vykort och Red Ribbon-pins vid kassan som också personalen bar den 1/12. Butiken fick behålla två linnen (eller rättare sagt avklippta t-shirts!) efter skyltning, kanske finns de att köpa i butiken? 

Inför World Aids Day pryddes även statyerna på Lilla Torg med röda halsdukar och #Ingerisk-taggar. 

Malmö

Vi skyltade i Stadsmissionen Skånes tre butiker vid Värnhem, Triangeln och Mobilia mellan den 24/11 och den 3/12 med kampanjen #Ingenrisk. Något vi inte räknat med var att besökare i butikerna undrade om våra t-shirts var till salu. Sagt och gjort, tröjorna såldes därefter till självkostnadspris och pengarna gick till Peos Stipendium.

Så här såg det ut i Mobilia

…och på Värnhem

Samt Triangeln

Det skyltades även i Röda Korsets butik och café vid Folkets Park.

Vi tackar Gabi och personalen på Skåne Stadsmission och Anna med personal på Röda Korset Malmö för ett gott samarbete! 🙂

Ossian Theselius hjälpte oss med en riktigt cool graffitimålning och graffitiväggen vid P-Huset Anna fick ett nytt utseende.

På själva World Aids Day fick också flera statyer i Malmö en röd halsduk och en tagg. Här följer några exempel

Lund

De lekande barnen vid centralstationen och statyn utanför institutet för kulturgeografi såg ut så här under World Aids Day:

Helsingborg

Utmed Drottninggatan och framför Dunkers Kulturhus pryddes statyer med röda halsdukar med taggen #Ingenrisk. I Helsingborg fick vi också chans att prata hiv och aids på stan när det kom frågor om World Aids Day, kul!

I media och online

Förutom kampanjerna i butiker och på stan rymdes flera aktiviteter online.

Simon gjorde en radiointervju för P4 Malmöhus – Länk

Och var även intervjuad för Konsten Att Vara Människa – Länk

Michael delade sin berättelse via vår hemsida – Länk (Svenska) / Länk (Engelska)

Del 2 av 2 i miniserien med Diana i podcasten POSITIVT publicerades – Länk

Vi intervjuade också årets Peo Stipendiat Alexandra Arrhén – Länk

Vi tackar alla inblandade, de 114 personerna som deltog på eventet genom Facebook, alla som gillat och delat inlägg på Instagram och Facebook och alla andra som på något sätt lyft World Aids Day. På återseende nästa år!